Routeplanner

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-21:30

Cv en portfolio: laat zien wat je mars hebt
In één oogopslag duidelijk welke kwaliteiten je hebt? Ontdek hoe je een ideaal cv samenstelt, of een sterk portfolio. Wat je wel vertelt en wat niet. Welke invloed vormgeving heeft. Hoe je het aanpast per functie of klus. In deze sessie leg je de basis voor een cv of portfolio, waarmee jij werk- of opdrachtgevers kunt overtuigen van jouw kwaliteiten. 

Cultuur Academy

Cultuur Academy

10:00-12:00

Cursus Diversiteit & Inclusie: plan van aanpak
‘Meer diversiteit in de culturele sector en gelijke kansen voor iedereen’ staat prachtig op papier, maar hoe breng je dat in de praktijk en hoe maak je deze uitspraak écht eigen? Het begint bij het creëren van transparantie en handvatten om een heldere doelstelling te formuleren.

Workshop is twee dagen: op 3 én 26 oktober
Deadline aanmelden vóór 19 september

Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten

Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten

15:30-17:00

Agressie in het Theater
Er vinden steeds meer incidenten plaats binnen in de theaterzaal tijdens voorstellingen voor jong publiek. Het gaat hierbij om racistische opmerkingen, incidenten van homofobe aard of zelfs agressie richting de dansers, acteurs en medewerkers. Omdat het aantal incidenten toeneemt, is het urgent en belangrijk om hier aandacht voor te vragen met het doel om uiteindelijk ook met antwoorden en oplossingen te komen.

Wat is de oorzaak van deze ontwikkeling en wat kunnen we er gezamenlijk aan doen? Tijdens de Ronde Tafel Agressie in het Theater willen we daarom ervaringen delen en in gesprek gaan over mogelijke oplossingen.

Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten

Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten

19:30 - 21:30

Workshop “sociale veiligheid en je rol als toezichthouder of bestuurslid”
Sociale veiligheid is op dit moment een onderwerp dat flink in de belangstelling staatMaar hoe weet je of er iets speelt bij de organisatie waarvoor jij toezichthouder of bestuurslid bent; je komt er immers niet dagelijks over de vloer. En wat moet er eigenlijk allemaal precies geregeld zijn? Welke wetgeving is van toepassing? Hoe ga je als toezichthouder of bestuurslid om met eventuele meldingen? Hoe zet je in op preventie? Wat is jouw rol als toezichthouder/ bestuurslid? En wat juist niet?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor toezichthouders en bestuursleden die – vanuit hun specifieke rol en verantwoordelijkheid – bij willen dragen aan een prettige en veilige werkomgeving in de organisatie. 

Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen

09:30-12:30

Zakelijk leiders on toer – Marije Kool (Teylers Museum Haarlem)
In dit onderdeel van het programma Slagkracht biedt Cultuur+Ondernemen een selecte groep startend zakelijk leiders de kans om op locatie in gesprek te gaan met drie gerenommeerd zakelijk verantwoordelijken van uiteenlopende culturele- en creatieve organisaties. Op drie momenten in het najaar krijg je een kijkje in de keuken, ga je in een klein gezelschap in gesprek met een ervaren zakelijk verantwoordelijke en dompel je je onder in de thema’s waar diegene zich mee bezig houdt.

Cultuur Academy

Cultuur Academy

14:00-16:00

Workshop Cultureel Ondernemerschap: Positionering van jouw beroepspraktijk
Wat is ondernemen nu eigenlijk en waarom is ondernemen in de culturele sector anders dan in andere sectoren? Wat zijn de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt? En wat als je die niet hebt? Kun je ze leren? In deze workshop gaan we in op de basis van het ondernemen en het positioneren van je beroepspraktijk.

DEN

DEN

09:00-17:00

Digitale strategie & innovatie voor directeuren en managers
Hoe bereik en betrek je digitale klanten bij de missie van jouw organisatie? In dit leiderschapsprogramma leer je hoe je de digitale mogelijkheden voor jouw organisatie kan benutten. Creëer draagvlak onder je medewerkers en start met innovatief werken.

In vier trainingen word jij de digitaal leider binnen jouw organisatie. Je krijgt inzicht in jouw rol als verbinder, bent op de hoogte van de digitale ontwikkelingen en weet hoe je dit kan omzetten in kansen voor jouw organisatie. 6 oktober, 10 november, 8 december 2023 en 26 januari 2024

DigiPACCT

DigiPACCT

12:00-16:30

Netwerkbijeenkomst: Positief Gezond Werkgeverschap
Werken aan sociale veiligheid, een duidelijke en geaccepteerde werkverdeling, leren en ontwikkelen maar ook mantelzorg mogelijk maken is werken aan gezondheid. Er gebeurt binnen de organisaties in onze sector al veel. Kernvraag: hoe geef je positieve gezondheid een plek in een uitdagende werkomgeving van grote ambities en structureel te weinig tijd en geld.

Deze bijeenkomst is geheel kosteloos bij te wonen maar zoals altijd geldt een beperkt aantal plaatsen dus bevestig je aanwezigheid op deze pagina om je aanwezigheid alvast vast te leggen.


AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-21:30

Trek aandacht met je motivatiebrief 
Daar is ie dan, de job die je graag wilt hebben. Hoe overtuig je de lezer nu dat jij dé persoon bent voor de klus? Hoe maak je hem enthousiast, hoe wakker je het vonkje aan? Juist: met je motivatiebrief. Ontdek de do’s en don’ts, en wat succesvolle ingrediënten zijn. 

Cultuur Academy

Cultuur Academy

19:30-21:30

Basiscursus Fondsenwerving
Heb jij een geweldig idee voor een evenement of een kunst-of cultuurproject en wil jij subsidie aanvragen? Of is jouw idee juist nog niet concreet, maar wil je graag eerst in de subsidies duiken om verder aan te scherpen? Voor iedereen die niet weet waar te beginnen bij het aanvragen van subsidies of fondsen, bieden wij de Basiscursus Fondsenwerving aan. De cursus is altijd op een maandagavond. Elke maandagmiddag voorafgaand aan de cursusavond, organiseren wij De Maandag Club. Daarmee kan je in de middag werken aan jouw plannen om in de avond tijdens de cursus je vorderingen te bespreken.


DEN

DEN

09:15-13:00

Innovatief werken
De digitale transformatie zorgt voor snelle veranderingen in de sector. Om bij te blijven zijn innovatieve werkprocessen vereist. Leer in deze workshop hoe je een organisatiecultuur ontwikkelt waarin ruimte is voor vernieuwing.

In deze driedaagse workshop leer je om een gestructureerd innovatieklimaat te faciliteren. Je krijgt inzicht in welke waardevolle competenties je kan stimuleren in jouw team, om zo tot effectieve werkprocessen te komen. 12 oktober, 16 november, 30 november 2023

Cultureel-Avonturiers

Cultureel-Avonturiers

12:00-13:00

Workshop marketingplan
Het marketingplan vaak een belangrijk onderdeel van veel culturele projecten (en subsidie aanvragen.) Met deze korte workshop lichten wij onze routekaart naar je marketingplan toe. We helpen je het proces in behapbare stukken te hakken en zo tot een concreet plan te komen.

Cultureel-Avonturiers

Cultureel-Avonturiers

10:15-11:15

Workshop projectplan
Het woord ‘fondsenwerving’ doet menig cultureel ondernemer zuchten. Toch is het vaak de start (én het eind) van veel culturele projecten. Met deze korte workshop lichten wij onze routekaart fondsenwerving toe. We helpen je het proces in behapbare stukken te hakken en zo tot een concreet plan te komen.

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-21:30

Profileer jezelf online
Wat vind jij als je jezelf googelt – of je project? Ben je tevreden met wat je ziet? Is dit wat je wilt uitstralen? Of kan het beter? Vanavond ontdek je hoe jij kanalen als Google, Instagram en LinkedIn in kunt zetten om jouw verhaal te vertellen. Hoe jij online op kunt vallen bij jouw doelgroep en je opdrachtgevers. 

Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant

09:30-13:00

Schrijf je met ons mee? #3 Het regent nieuws
Nieuws ligt op straat, zeggen mensen wel eens. Nou, wij kunnen het je nog sterker vertellen: het regent nieuws. Met behulp van eenvoudige trucjes kun je het zelf bedenken of vinden. Maar hoe zorg je dat jouw nieuws in de krant, op tv of de radio komt? Kortom, hoe bereik je jouw publiek? 

Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant

14:00-17:30

Schrijf je met ons mee? #4 Schrijf een blog of een column
Achter elk bedrijf, merk, kunstenaar, persoon, gebouw schuilt een mooi verhaal. Wij leren je om je eigen verhaal te bouwen. Een populair schrijfgenre dat je kunt gebruiken, is de blog of een column. Hoe schrijf je een goed exemplaar en hoe zuig je lezers jouw blog of column in? Hoe zorg je dat je hen écht raakt, prikkelt of in beweging krijgt? Hoe kies je goede, relevante onderwerpen? Hoe creëer je een lezerspubliek? Wij zetten je aan het schrijven. Zodat je de smaak te pakken krijgt om het te blijven doen. 

Cultuur Academy

Cultuur Academy

13:00-17:00

Cursus Leidinggeven zonder macht
Jij bent verantwoordelijk om een bepaald resultaat te leveren in jouw organisatie, maar hoe doe je dat toch? Je hebt met collega’s te maken die er wat van vinden. En een cultuur binnen de organisatie waar jij je toe moet verhouden. Hoe jij hierin het beste aan het roer kan staan – waarbij jij de ander begrijpt (en de ander jou) – leer je in deze training. Er wordt ingegaan op jou als persoon, de rol die je hebt en de context waarin je moet bewegen. Dit samenspel wordt uitgebreid geoefend aan de hand van eigen casuïstiek. Kernwoorden van de training zijn: communicatie, begrip, beïnvloeding, afspraken.

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-21:30

Loondienst, payroll of factuur?
Hoe laat jij je uitbetalen? Ga je in loondienst? Word je zzp’er? Regel je het via een payroll-bedrijf? Ontdek de voor- en nadelen van deze opties. Zo krijg je een beeld van wat het beste bij jou past. Voor iedere variant krijg je een helder stappenplan. Dat helpt je om het goed voor jezelf te regelen. Handig toch?

Cultuur Academy

Cultuur Academy

19:30-21:30

Basiscursus social media
Welke social media-kanalen passen bij jouw doelgroep? Wat is een contentkalender? En hoe kun je adverteren op social media? In deze cursus leer je in twee avonden hoe je social media passend kunt inzetten voor jouw project of organisatie.

Cultuur Academy

Cultuur Academy

14:00-16:00

Workshop Cultureel Ondernemerschap: Digitale verdienmodellen en hybride ondernemen
Door een goede combinatie van activiteiten sta je sterker. Niet alleen op artistiek en creatief vlak, maar ook op het gebied van organisatie, marketing en financiën. Met hybride ondernemen bedoelen we een mix van online en offline activiteiten, aanbod, klantcontacten en verdienmodellen. Door zo te werken kun je als culturele professional of organisatie meer en nieuw publiek bereiken, meer impact hebben en ook online inkomsten verwerven.

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

18:30-19:30

Bepaal een eerlijk tarief 
Wat is je werk waard? Lastig om dat te bepalen? Geen zorg, vanavond leer je hoe je een eerlijk uurtarief kunt berekenen. Ook ontdek je hoe je slimmer kunt onderhandelen over dat tarief. Je doorziet namelijk welke onderdelen meewegen in je tariefbepaling.  Je weet waar je moet zijn voor goede referentietarieven en waar fair pay in de praktijk wel en juist niet over gaat.

Cultuur Academy

Cultuur Academy

09:30-13:00

Cursus Goed in gesprek met je medewerker
Worstel je als leidinggevende wel eens tussen sturing geven en ruimte laten voor creatieve vrijheid? Vind je het soms ingewikkeld om de kwaliteiten en ambities van je medewerkers te verbinden met de ambities van jouw organisatie? Deze cursus richt zich op algemene gespreksvaardigheden voor leidinggevende met medewerkers.

Cultuur Academy

Cultuur Academy

09:30-13:00

Cursusreeks meerjarige subsidie aanvragen
In 2024 is het bij verschillende overheden en Rijkscultuurfondsen weer mogelijk om meerjarige subsidie aan te vragen. Op 1 maart 2024 is de deadline bij gemeente Arnhem en op 1 april 2024 bij de gemeente Nijmegen. Ben jij van plan om aan te vragen? Deze training zorgt ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt.
Data 13 november, 27 november, 11 december, 15 januari en 29 januari
Deadline aanmelden 13 oktober 2023

Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen

09:30-17:00

Grip op je financiën
Als zakelijk verantwoordelijke is het financieel gezond houden van je organisatie een groot onderdeel van je werk. Ook al besteed je zaken uit aan een boekhouder, toch is het fijn om goed inzicht te hebben in je financiën zodat je weet welke keuzes gemaakt kunnen worden. We bieden in deze training zakelijk verantwoordelijken handvatten voor het inrichten van de financiën van organisaties.

Cultureel-Avonturiers

Cultureel-Avonturiers

10:15-11:15

Workshop na de eerste aanvraagronde
Het fondsenwervingstraject is na het indienen van de eerste aanvragen nog lang niet afgerond. Deze workshop toont je hoe je de verschillende zakelijke en fondsenwervingsaspecten van het verdere verloop kunt managen, zodat de productie van je project succesvol kan worden voortgezet.

Cultureel-Avonturiers

Cultureel-Avonturiers

12:00-13:00

Workshop verantwoording
“De laatste voorstelling gespeeld? De deuren achter je expositie voor het laatst dichtgetrokken? Het boek gepubliceerd? Dan heb je absoluut een glas champagne verdiend, maar ga nog even niet met de voetjes omhoog. Je moet namelijk ook nog een verantwoording maken voor je fonds(en.) Deze workshop toont hoe je je inhoudelijke en zakelijke verantwoording goed kan aanpakken, zodat je je project succesvol kan afronden (en je je kansen vergroot voor een volgende aanvraag.)”

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

18:30-19:30

Zo leg je afspraken goed vast
Nieuwe opdracht? Leuk, je staat vast te popelen om aan de slag te gaan. Begin goed en zet eerst alle afspraken helder op papier. Hoe je dat doet, hoor je vanavond. Zo ontdek je wat je precies vastlegt in een contract, voor welke risico’s je kunt indekken en hoe je algemene voorwaarden opstelt. 

Cultuur Academy

Cultuur Academy

19:30-21:30

Workshop Intellectueel Eigendom
Dat jouw creatieve idee of uiting van jou is, lijkt vanzelfsprekend. Maar copycats zijn overal te vinden, vooral nu er zoveel online gedeeld wordt. Hoe voorkom je dat anderen met jouw muziek, foto, idee, naam, ontwerp, tekst of kunstwerk aan de haal gaan of zonder toestemming gebruiken? En wat kun je doen als het toch gebeurt? En hoe kan je geld verdienen met jouw intellectueel eigendomsrecht?

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

18:30-19:30

Risico’s voor de zzp’er
Als zelfstandige aan de slag? Welke risico’s zijn er dan? Hoe kun je jezelf beschermen tegen die risico’s? Vanavond duiken we in allerlei voorbeelden. Denk aan opdrachten die worden uitgesteld, opdrachtgevers die niet betalen, plotselinge ziekte, investeringen die zich niet terugverdienen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. 

Cultuur Academy

Cultuur Academy

19:30-21:30

Workshop Content creëren met je telefoon
Je weet aardig je weg te vinden op social media, maar je wil graag professionelere en meer originele content om te delen zonder daar telkens iemand voor in te moeten huren? Dan is de workshop content creëren met je telefoon iets voor jou!

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-21:30

De basics van belastingen
Zie je op tegen de blauwe enveloppen? Niet nodig hoor. Na één avond weet je hoe het zit met de belastingen. Zo bepaalt je ondernemingsvorm met welke belastingen je te maken krijgt. Stroop de mouwen maar op, we gaan aan de slag. In deze training ontdek je welke aangiften je moet doen, hoe je ze moet indienen en welke kosten aftrekbaar zijn. Ondernemer zijn: dat kan jij ook.

Cultuur Academy

Cultuur Academy

14:00-16:00

Workshop Cultureel Ondernemerschap: lenen als onderdeel van je financieringsmix
Je bent op zoek naar financiering voor een nieuw project. In de culturele sector zijn er, naast subsidies, tal van financieringsbronnen waar je uit kan kiezen. Een cultuurlening kan dan ook een goede optie zijn. Vaak kan je met een lening namelijk investeringen doen die moeilijk op een andere manier te financieren zijn. Hoe werkt dat precies?


Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen

09:00-18:00

Zakelijk leiderschap & samenwerken
In de training Zakelijk leiderschap & samenwerken kan je ervaren wat samenwerken vanuit een leidende rol betekent. Als deelnemer aan deze training onderzoek je ervaringsgericht de rol die je neemt in groepen en de daarbij behorende reactiepatronen. Door te weten wie je bent als leider, kan je groeien in jouw leiderschap.

Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen

09:00-18:00

Zakelijk leiderschap & samenwerken
In de training Zakelijk leiderschap & samenwerken kan je ervaren wat samenwerken vanuit een leidende rol betekent. Als deelnemer aan deze training onderzoek je ervaringsgericht de rol die je neemt in groepen en de daarbij behorende reactiepatronen. Door te weten wie je bent als leider, kan je groeien in jouw leiderschap.

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-21:30

Jouw administratie: simpel en makkelijk
Snel leren administreren? Dit is je kans. Het is echt makkelijker dan je denkt. De truc is om stap voor stap je bonnen en facturen te verwerken in een overzicht. Okay, waar begin je dan? Hoe pak je het aan? Wat zijn tips en wat zijn valkuilen? In de training van vanavond leg je het fundament voor jouw administratie. Als die op orde is, kun jij je vleugels uitslaan als ondernemer. 

Cultuur Academy

Cultuur Academy

09:30-17:00

Training Constructieve gespreksvoering over grenzen en veiligheid
Tijdens deze training leer je als zakelijk/artistiek leider of leidinggevende hoe je in jouw organisatie kwalitatief goede gesprekken kunt voeren over grenzen en veiligheid. Dit gaat verder dan een specifieke communicatietechniek uit je hoofd leren en toepassen. Het uitgangspunt vormt het creëren en in stand houden van een veilige setting met elkaar.

Cultuur Academy

Cultuur Academy

13:00-17:00

Workshop Toegevoegde waarde van medezeggenschap: hoe regel je dat goed?
Van moeten naar willen. Niet zelden wordt medezeggenschap binnen organisaties gezien als ‘een moetje’. Zowel door bestuurders als werknemers. Zonde, want medezeggenschap – passend bij je cultuur, identiteit en besturingsfilosofie- versterkt de ontwikkeling van de organisatie en draagt bij aan een prettige werkomgeving. Een gezamenlijke middag voor MT en OR leden.