Routeplanner

Hoi!
In de routeplanner lichten we aankomende en actuele activiteiten van de koplopers in de sector en onze partners uit.

Het geeft een goed overzicht van waar je terecht kunt voor (bij)scholing, workshops en trainingen om jouw vaardigheden binnen de podiumkunstensector verder te ontwikkelen. 
Stippel zo de route uit voor je eigen groei als zakelijk talent in de podiumkunstensector!

Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen

10:00-12:00

Heb je je doel in zicht?
Scherp hebben waar je naar toe wilt is de basis van goed ondernemerschap. Soms ben je door het harde werken het zicht daarop even kwijt. Dan is het tijd om even stil te staan en van daaruit weer op volle kracht vooruit te kunnen.

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-22:00

Profileer jezelf online
Wat vind jij als je jezelf googelt – of je project? Ben je tevreden met wat je ziet? Is dit wat je wilt uitstralen? Of kan het beter? Vanavond ontdek je hoe jij kanalen als Google, Instagram en LinkedIn in kunt zetten om jouw verhaal te vertellen. Hoe jij online op kunt vallen bij jouw doelgroep en je opdrachtgevers.

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-22:00

Trek aandacht met je motivatiebrief
Daar is ie dan, de job die je graag wilt hebben. Hoe overtuig je de lezer nu dat jij dé persoon bent voor de klus? Hoe maak je hem enthousiast, hoe wakker je het vonkje aan? Juist: met je motivatiebrief. Ontdek de do’s en don’ts, en wat succesvolle ingrediënten zijn.

Cultuur + Ondernemen

Cultuur + Ondernemen

10:00-17:00

Van droom naar daad. Tijdens deze training van Slagkracht staat de vraag centraal: waarom doe je wat je doet? Wat is de betekenis van wat jij met je organisatie doet en is dat straks nog relevant? Welke rol heeft jouw culturele organisatie binnen de samenleving, nu en in de toekomst? Waar liggen kansen voor jouw organisatie? En wat kun je beter even laten liggen?
Deadline aanmelden 23 september

Schakel025

Schakel025

13:30-17:00

Training sociale veiligheid op de werkvloer: Wat kun je als werkgever of als leidinggevende doen om ongewenste omgangsvormen op de werkvloer tegen te gaan en wat zijn de te nemen stappen als er onverhoopt toch sprake is van grensoverschrijdend gedrag?

Schakel025

Schakel025

19:30-21:30

Hoe (en waarom?) richt ik een stichting op?
Waarschijnlijk ben je er als maker al wel eens tegenaan gelopen: je wilt ergens subsidie aanvragen, maar dat kan alleen als stichting (en dus niet als privé persoon). Wat nu? Deze workshop is voor iedereen die erover denkt om een stichting op te richten en wil weten hoe dit precies in zijn werk gaat.

Cultureel-Avonturiers

Cultureel-Avonturiers

11:00-12:00

Het marketingplan vaak een belangrijk onderdeel van veel culturele projecten (en subsidie aanvragen.) Met deze korte workshop lichten wij onze routekaart naar je marketingplan toe. We helpen je het proces in behapbare stukken te hakken en zo tot een concreet plan te komen.

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-22:00

Loondienst, payroll of factuur
Hoe laat jij je uitbetalen? Ga je in loondienst? Word je zzp’er? Regel je het via een payroll-bedrijf? Ontdek de voor- en nadelen van deze opties. Zo krijg je een beeld van wat het beste bij jou past. Voor iedere variant krijg je een helder stappenplan. Dat helpt je om het goed voor jezelf te regelen. Handig toch? 

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-22:00

Grip op je belastingen
Zie jij groen van blauwe enveloppen? Niet nodig hoor. Na vanavond snap jij btw en inkomstenbelasting een stuk beter. Je weet wat de kleine ondernemersregeling is, en de MKB-korting, en welke aftrekposten je mag gebruiken. Zo kun je slim over de schouder van je boekhouder meekijken. Of zelf aan de slag… 

Cultuur + Ondernemen

Cultuur + Ondernemen

10:00-17:00

Omgaan met kansen en risico’s. Tijdens deze training van Slagkracht staan kansen en risico’s centraal.
Kansen zien en kansen benutten gaan hand in hand met het nemen van risico’s. Dat vraagt om adequaat risicomanagement. De afgelopen twee jaar hebben wel aangetoond dat risico’s uit onverwachte hoek kunnen komen. Waarschijnlijk breng je (on)bewust al vormen van risicomanagement in de praktijk. Bijvoorbeeld door het verzekeren van risico’s, het doorrekenen van scenario’s of het bepalen van een go-no go moment bij een tentoonstelling of een tournee. Maar er is meer. Het actief integreren van risicomanagement in je dagelijkse praktijk geeft je een instrument in handen om makkelijker en beter onderbouwd collega’s of toezichthouders te overtuigen van je aanpak om kansen voor je organisatie te benutten.
Deadline aanmelden 20 oktober

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-22:00

Baas over je boekhouding
Klop het stof maar van je calculator. We duiken in de boekhouding. Hoe steekt die in elkaar? Hoe leg je een solide basis? Hoe zit het met facturen, kosten en afschrijvingen? Wat doe je met afschriften en contante betalingen? Hoe lees je een eindbalans en een resultatenrekening? Krijg inzicht in je eigen cijfers en leer de taal van je boekhouder spreken. 

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-22:00

Bepaal een eerlijk tarief
Wat is je werk waard? Lastig om dat te bepalen, vind je niet? Geen zorg, vanavond leer je hoe je een eerlijk uurtarief kunt berekenen. Ook ontdek je hoe je sterk blijft in onderhandelingen én hoe je je eigen waarde kunt laten stijgen. 

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-22:00

Zo maak je een goed contract
Nieuwe opdracht? Leuk, je staat vast te popelen om aan de slag te gaan. Begin goed en zet eerst alle afspraken helder op papier. Hoe je dat doet, hoor je vanavond. Zo ontdek je wat je precies vastlegt in een contract, voor welke risico’s je kunt indekken en hoe je algemene voorwaarden opstelt. 

AHK Starterscafé

AHK Starterscafé

19:00-22:00

Risico’s voor de zzp’er
Als zelfstandige aan de slag? Welke risico’s zijn er dan? Hoe kun je jezelf beschermen tegen die risico’s? Vanavond duiken we in allerlei voorbeelden. Denk aan opdrachten die worden uitgesteld, opdrachtgevers die niet betalen, plotselinge ziekte, investeringen die zich niet terugverdienen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Cultuur + Ondernemen

Cultuur + Ondernemen

10:00-17:00

Stoomcursus financiën. Deze training van Slagkracht gaat over het optimaal inrichten van je financiën om zo je organisatie gezond te houden. Dit is een groot onderdeel van je werk. Ook al besteed je delen daarvan uit, je wilt toch een goed inzicht hebben om te weten welke keuzes je kunt maken.
Deadline aanmelden 18 november

Cultureel-Avonturiers

Cultureel-Avonturiers

11:00-12:00

Het opstellen van een begroting roept bij veel cultureel ondernemers vragen op, wat is ‘normaal’? Met deze korte workshop lichten wij onze routekaart begroting toe. We helpen je met het opstellen van een reële begroting en een dekkingsplan dat bestaat uit een doordachte financieringsmix.