Berichten uit de sector

Aanmelden Anne Faber Stipendium

Ben jij of ken jij een talentvolle startende creative producer/zakelijk leider in de podiumkunsten? Startklaar om te groeien in visie, kennis en leiderschap?
Meld je dan nu aan! Aanmelden kan tot vrijdag 31 maart 2023.

Het Anne Faber Stipendium is een beurs voor jonge zakelijk leiders/creative producers in de cultuursector. Ter ondersteuning van hun zakelijke ontwikkeling. Het stipendium wordt jaarlijks aan één talent uitgereikt. De ontvanger krijgt een geldbedrag van 10.000 euro voor scholing, coaching, netwerkvorming en een tegemoetkoming in levensonderhoud.

Hoe ziet de aanvraagprocedure eruit?

Om in aanmerking te komen voor het stipendium kun je een keer per jaar een aanvraag indienen bij de commissie van het Anne Faber Stipendium. Hiervoor maak je een plan (in woord, beeld of anderszins) waarin je beschrijft, vertelt of in beeld brengt wat je leerdoelen zijn en welke droom je als zakelijk leider/creative producer voor je ziet. De commissie nodigt van alle aanvragen zes tot acht mensen uit voor een gesprek. Hieruit kiest zij één kandidaat die het stipendium ontvangt en in samenspraak met de commissie een traject op maat doorloopt van een jaar. De uitreiking van het stipendium vindt jaarlijks in september plaats bij het Nederlands Theaterfestival waarna het stipendiumjaar start.

Onderdelen van een traject kunnen bestaan uit o.a.:

  • Trainingen, workshops, het bijwonen van belangrijke (netwerk) bijeenkomsten, 
  • Meelopen bij culturele instellingen, zakelijk leiders, fondsen en/of overheden
  • Coaching op persoonlijk vlak en een mentor op vakinhoudelijke ontwikkeling

Tijdens de looptijd van het stipendium (maximaal een jaar) kan je bij Het Huis Utrecht gebruik maken van een eigen werkplek waardoor je in contact komt met collega zakelijk leiders, producenten en (theater)makers. 

Je komt in aanmerking voor het stipendium als: 

  • Je minimaal twee jaar werkzaam bent als zakelijk leider/creative producer/assistent of zelfstarter binnen de (podium)kunsten.
  • Je een goed beeld hebt van wat je wilt leren, welke ambities je najaagt en wat je hiervoor nodig hebt.
  • Je tijd en ruimte kunt maken om te investeren in je ontwikkeling.
  • Je bereid bent om tijdens en na het traject ambassadeur te zijn van het stipendium.
  • Je woonachtig bent in Nederland.

Meld je aan op: https://www.hetmakersfonds.nl/aanvragen-en-procedure-anne-faber-stipendum
Niet zelf aanvragen? Deel dit bericht dan met je omgeving.

Onderwerpen: / / /
Terug naar Berichten uit de sector