Mastermind

Iris Kensenhuis

Iris Kensenhuis is beleidsmedewerker arbeidszaken bij NAPK en heeft dit jaar de NAPK cao Commissie ondersteund bij de onderhandelingen van de nieuwste Cao Toneel en Dans 2022-2023.
Perfecte timing om haar alles te vragen over de interpretatie en toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst. Zijn er artikelen die je niet begrijpt? Wil je meer uitleg over het ontstaan van een bepaald artikel? Heb jij een specifieke vraag of een knelpunt van je eigen onderneming met betrekking tot de CAO Toneel en Dans?

De Cao Toneel en Dans (Cao TD) wordt algemeen verbindend verklaard (AVV). De AVV betekent dat alle professionele Nederlandse producenten die toneel- en/of dansvoorstellingen maken, de cao moeten toepassen voor hun personeel. Sinds de Cao TD 2020-2021 is ook de tariefafspraak voor zzp’ers algemeen verbindend verklaard. 

De volledige tekst van de nieuwe Cao Toneel en Dans 2022-2023 is onlangs gepubliceerd op de website van NAPK. Vind de cao hier: https://napk.nl/wat-doen-we/arbeidszaken/#cao

Een MasterMind is een online ontmoeting met een professional uit de podiumkunstensector. De MasterMind vertelt over hen/haar/zijn werkpraktijk en gaat dieper in op één thema. Deelnemers sturen van tevoren vragen op, die de MasterMind tijdens de ontmoeting beantwoordt. Heb jij een ontwikkelvraag of ben je nieuwsgierig naar hoe de MasterMind sommige kwesties aanpakt in hen/haar/zijn werkpraktijk? Dit is je kans om een professional het hemd van het lijf te vragen! Uiteraard is er ook ruimte om tijdens de MasterMind zelf vragen te stellen.

Over de MasterMind
Iris Kensenhuis is beleidsmedewerker arbeidszaken bij NAPK. Ze adviseert en ondersteunt de 162 podiumkunstenproducenten die aangesloten zijn bij NAPK, op het gebied van goed werkgeverschap door passende (cao-)afspraken en regelingen voor de werkgevers te maken. Iris studeerde rechten en is lange tijd als jurist werkzaam geweest voor verschillende organisaties in het onderwijs en bij de overheid.

Aanmelden
De MasterMind is op 24-02 van 16-17u. Vul je vragen in bij het aanmeldformulier of mail ze tot uiterlijk 18 februari naar moreen.beentjes@napk.nl.Het instapniveau voor dit programmaonderdeel is: beginnend
Dit programmaonderdeel valt onder de doelstellingen: informeren/inspireren

Terug naar Programma