Berichten uit de sector

MENTORSCHAP PROGRAMMA

Binnen de kunsten is opbouwen van een netwerk erg belangrijk. Corona zorgde ervoor dat de natuurlijke netwerkmomenten zoals openingen, premières, tentoonstellingen en beurzen werden geannuleerd. Voor jonge makers problematisch, want als je nog maar een klein beginnend netwerk hebt, hoe bouw je dat dan organisch uit? Schakel025 biedt dit een handreiking voor dit struikelblok: een mentorschapsprogramma.

Tijdens dit programma word je gekoppeld aan een mentor. De mentor heeft een florerende beroepspraktijk en een groot netwerk, en gaat je helpen een stap te zetten in je ontwikkeling. Voor deze tweede editie van het mentorschapsprogramma maken we vanaf half maart de mentoren bekend. Deze mentoren zijn erg divers maar hebben één ding gemeen: ze hebben zich (inter)nationaal op de kaart gezet en weten hoe je je makerspraktijk uitbouwt.

Nieuwsgierig naar onze mentoren? Klik dan hier!

PROGRAMMA

Als je deelneemt aan ons mentorschapsprogramma ligt er geen standaard programma voor je klaar. De mentoren hebben allemaal een specialisatie, maar ontwikkelen het uiteindelijke programma aan de hand van de vragen en motivaties van de deelnemers.

De groepsgrootte is maximaal 4 (vier) deelnemers. Elke deelnemer krijgt minimaal 4 contactmomenten met de mentor individueel of in de groep. Het tijdsbestek waarin deze contactmomenten plaatsvinden verschilt per mentor.

Hoe die contactmomenten vormgegeven zijn, bepaalt je mentor en kan variëren van een atelierbezoek tot een groepsgesprek over een bepaald onderwerp tot een bezoek aan een tentoonstelling/ festival/ beurs.

VOOR WIE?

Dit mentorschapsprogramma is bedacht voor jonge makers uit Arnhem en Nijmegen met een professionele beroepspraktijk van maximaal 6 jaar die op zoek zijn naar een verbreding in hun netwerk, of met vragen zitten die in hun huidige netwerk onbeantwoord blijven.

AANMELDEN

Aanmelden kan tot en met 18 april. Lees meer over het aanmelden, procedure en criteria en meld je op tijd aan! Inschrijven voor een mentor van je keuze kan tot en met 15 april via onze website. Vóór 1 mei hoor je dan of je geselecteerd bent voor de mentor van je keuze.

Een aanmelding voor dit programma is geen garantie dat je ook daadwerkelijk mee kan doen. Je solliciteert als het ware naar een plek in het mentorschapsprogramma en op basis van je cv,  portfolio en je motivatie selecteert de mentor de makers en stelt een groep samen. Als je wordt geselecteerd voor dit traject is deelname gratis. Reiskosten en eventuele toegangskaarten zijn wel voor eigen rekening.

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op met Esther Dikkers, programmamanager Schakel025, esther@schakel025.in

For English click here

Terug naar Berichten uit de sector