Berichten uit de sector

NAPK Uitgelicht | Duurzaamheid: meten is weten

Op woensdagmiddag 21 juni organiseert de NAPK met Theater Bellevue en Jakop Ahlbom Company een middag  over duurzaamheid voor professionals en beleidsmakers in de podiumkunsten. Het meten in onze sector staat nog in de kinderschoenen, maar een aantal organisaties is al van start gegaan. Zij delen met jullie hun aanpak en ervaringen. Wat voor effect heeft meten in de besluitvorming van je organisatie? Wat zijn de opbrengsten en knelpunten tot nu toe?

Dit is een inspiratiesessie waarbij we elkaar als keten binnen de podiumkunsten willen enthousiasmeren om beter samen te werken voor een klimaatpositief resultaat.

Theater Bellevue en Jakop Ahlbom Company hebben de handen ineen geslagen met een onderzoek naar duurzaamheid in het theater. Van 14 t/m 25 juni speelt Jakob Ahlbom Company de voorstelling UNSEEN in Theater Bellevue. Waar het gezelschap veelal door het land reist zijn deze twee weken op een speelplek al een interessante casus over duurzaam theaterbezoek. Deze speelperiode willen de partijen gebruiken om hun CO2 uitstoot te meten.

De impact van de klimaatcrisis op het functioneren van het culturele bestel wordt steeds sterker gevoeld. Inzicht in de onderliggende cijfers zorgt voor meer bewustwording en bevordert duurzame keuzes. De Raad voor Cultuur stelt dat culturele organisaties moeten weten in welke mate ze van invloed zijn op het klimaat. (Bron: advies Raad voor Cultuur, april 2023) Wat betekent dit concreet en hoe kom je tot een 0-meting? Wat is het Green House Gas Protocol en zogenaamde scope 1 en 2 emissies?

21 juni | 15:00-17:00 uur | Theater Bellevue | Leidsekade 90 1017 PN Amsterdam
Een toegangskaart is gratis voor NAPK-leden. Van niet-leden wordt een open bijdrage gevraagd middels een QR-code op locatie (richtlijn vanaf €5,- tot €10,-). Aanmelden voor de middag kan via dit aanmeldformulier. Aansluitend is er de mogelijkheid om een hapje te eten in de Smoeshaan en de voorstelling ‘Unseen‘ te bezoeken van Jakop Ahlbom Company. Kaarten en dinerarrangement zijn te reserveren via: www.theaterbellevue.nl/unseen21juni.

NAPK Uitgelicht
Tijdens een NAPK Uitgelicht krijgen best practices van NAPK-leden een podium. We bieden verdiepende informatie over actuele onderwerpen die spelen binnen de vereniging en het werkveld zoals de thema’s sociale veiligheid, duurzaamheid, diversiteit & inclusie, internationalisering en digitalisering. Tevens is NAPK Uitgelicht een moment om ervaringen en kennis uit te wisselen met je collega’s in de podiumkunstensector, nieuwe mensen te ontmoeten en samenwerking te versterken.

Contact
Schrijf je in op de NAPK nieuwsbrief via www.napk.nl óf volg ons op sociale media @napk_podiumkunsten om op de hoogte te blijven.

Terug naar Berichten uit de sector