Berichten uit de sector

Open call Flevolab: Werkplaats Zakelijk Leider

Voor iedereen die de ambitie heeft om zakelijk leider te worden, of zich hierin verder wil ontwikkelen, presenteert Flevolab: de werkplaats zakelijk leider. Na twee succesvolle jaren start in september 2023 de derde editie. Het is een uniek traineeship waar je bij toonaangevende culturele instellingen uit Flevoland aan het werk gaat en leert over alle aspecten van cultureel ondernemerschap. Ofwel, een uitzonderlijke kans om jou op te leiden tot de beste zakelijk leider, mede op basis van jouw eigen wensen!

Zakelijk leider: een vak volop in ontwikkeling
Zakelijk leider is een functie die de afgelopen jaren enorm ontwikkeld is, van bedrijfsleider die de wensen van de artistiek leider waarmaakt naar een cultureel ondernemer die samen met het artistieke team kansen creëert voor een optimaal kunstbedrijf. De werkzaamheden die een zakelijk leider verricht zijn dan ook enorm uiteenlopend. En dat terwijl het vak van zakelijk leider geen aparte opleiding kent. Zakelijk leiders worden veelal intern opgeleid, en stromen door vanuit functies als productieleider of publiciteitsmedewerker.

Werkplaats voor ervaring en verdieping
De werkplaats biedt een traject aan van een jaar waar de deelnemers betaald aan de slag gaan bij één of meerdere partners van Flevolab. Flevolab is gestart vanuit vijf Flevolandse kunst- en cultuurorganisaties: BonteHond, Suburbia, Vis à Vis, StrandLAB en 2turvenhoog met de ambitie een groeiend cultureel netwerk te vormen en samenwerking in Flevoland te stimuleren. Apollo Ensemble is mede-initiatiefnemer en partner van de werkplaats Zakelijk Leider. De zakelijk leiders draaien voor drie dagen per week volwaardig mee in de bedrijfsvoering onder mentorschap van de desbetreffende zakelijk leider die zijn gehele kennis en netwerk ter beschikking stelt voor nieuw talent. Daarnaast biedt de werkplaats een programma van verdieping en scholing aan in samenwerking met NAPK Start en intervisie tussen de deelnemers. Wij zijn echt benieuwd naar wat jij zou willen leren, en bekijken samen welk project van Flevolab hierbij aansluit. Je wordt begeleid door een persoonlijke coach gedurende het gehele traject met als uitgangspunt jouw leerdoel.

Wie zoeken wij?
Ambieer jij een functie als zakelijk leider en wil je hiervoor de juiste vaardigheden opdoen bij diverse culturele organisaties? En wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van het Flevolandse kunst- en cultuurveld? Dan is de werkplaats Zakelijk Leider wat voor jou! Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die enkele jaren ervaring hebben in het organiseren van culturele activiteiten op professioneel niveau. Of je nu werkzaam bent als productieleider of in de beginfase van je carrière als zakelijk leider zit, het maakt voor ons niet uit, als je maar barst van ambitie. Iedereen is welkom om te solliciteren, als je maar nieuwsgierig, creatief en enthousiast bent om te investeren in het geweldige vak van zakelijk leider.

Interesse?
Sollicitaties voorzien van CV en motivatie kunnen tot en met zondag 7 mei 2023 gemaild worden.
Kijk voor meer informatie over Flevolab op www.flevolab.nl

Terug naar Berichten uit de sector