Berichten uit de sector

Open call: Werkplaats Zakelijk Leider 

FlevoLAB presenteert een nieuw initiatief voor iedereen die de ambitie heeft om zakelijk  leider te worden, of zich hierin verder wil ontwikkelen: de werkplaats zakelijk leider. Het is  een uniek werk-leertraject waar je bij toonaangevende culturele instellingen uit Flevoland aan  het werk gaat en leert over alle aspecten van cultureel ondernemerschap. Ofwel, een  uitzonderlijke kans om jou op te leiden tot de beste zakelijk leider, mede op basis van jouw  eigen wensen!  

 

Uniek werk-leertraject voor ambitieuze zakelijk leiders  

Zakelijk leider: een vak volop in ontwikkeling 
Zakelijk leider is een functie die de afgelopen jaren enorm ontwikkeld is, van bedrijfsleider  die de wensen van de artistiek leider waarmaakt naar een cultureel ondernemer die samen met  het artistieke team kansen creëert voor een optimaal kunstbedrijf. De werkzaamheden die een  zakelijk leider verricht zijn dan ook enorm uiteenlopend. En dat terwijl het vak van zakelijk  leider geen aparte opleiding kent. Zakelijk leiders worden veelal intern opgeleid, en stromen  door vanuit functies als productieleider of publiciteit medewerkers.  

Werkplaats voor ervaring en verdieping 
De werkplaats biedt een traject aan van een jaar waar de deelnemers betaald aan de slag gaan  bij een of meerdere partners van FlevoLAB. Dit zijn vijf Flevolandse kunst- en  cultuurorganisaties: BonteHond, Suburbia, Vis à Vis, StandLAB en 2turvenhoog. De zakelijk  leiders draaien voor maximaal drie dagen per week volwaardig mee in de bedrijfsvoering  onder mentorschap van de desbetreffende zakelijk leider die zijn gehele kennis en netwerk ter  beschikking stelt voor nieuw talent. Daarnaast biedt de werkplaats een programma van  verdieping en scholing aan, met opleidingsbudget op maat, intervisie tussen de deelnemers en  themadagen met sprekers uit de praktijk.  

Volop ruimte voor eigen ontwikkeling  
Tijdens de werkplaats is er ruimte om een bijzonder activiteit te ontwikkelen: een festival,  onderwijsproject of campagneplan. Deelnemers zijn verantwoordelijk voor dit project op  gebied van financiën, conceptontwikkeling en marketing. Wij zijn dus echt benieuwd naar  wat jij zou willen leren, en bekijken samen welk project en organisatie hierbij aansluit. Onder  begeleiding van een persoonlijke coach gedurende het gehele traject op basis van jouw leerdoel.  

Wie zoeken wij? 
Ambieer jij een functie als zakelijk leider en wil je hiervoor de juiste vaardigheden op doen  bij diverse gezelschappen? En wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van het Flevolandse kunst- en cultuurveld? Dan is de werkplaats zakelijk leider wat voor jou! Wij zijn op zoek  naar enthousiaste mensen die enkele jaren ervaring hebben in het organiseren van culturele  activiteiten op professioneel niveau. Of je nu werkzaam bent als productieleider of in de  beginfase van je carrière als zakelijk leider zit, het maakt voor ons niet uit, als je maar barst  van ambitie. Iedereen is welkom om te solliciteren, als je dus maar nieuwsgierig, creatief en  enthousiast bent om te investeren in het geweldige vak van zakelijk leider. 

Interesse? 
Sollicitaties voorzien van CV en motivatie kunnen tot en met 23 juni gemaild worden naar  productie@bontehond.net In de motivatie zien wij graag een toelichting van wat jij specifiek 

zou willen leren en waarom deze uitdaging echt iets voor jou is. Er is komende seizoen plek  voor 2 trainees, dus je motivatie zal leidend zijn in onze selectie.  

Na de sluitingsdatum nemen wij contact op over de verdere voortgang. De eerste gesprekken  vinden plaats in de week van 28 juni. Vanaf september 2021 is er ruimte voor het starten van  de werkplaats. Het traject betreft een betaalde functie voor drie dagen per week volgens de  CAO Toneel en Dans schaal VI. 

Voor vragen kun je contact opnemen met Rianne Weide per mail  via productie@bontehond.net of telefonisch via 06 51 92 16 49. 

Over FlevoLAB 
De werkplaats voor zakelijk leiders is een initiatief van FlevoLAB. FlevoLAB is een nieuw  verbond ontstaan uit vijf belangrijke landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland:  festivalorganisatie 2turvenhoog, theatergroep Suburbia, theatergezelschap Vis à Vis, culturele  broedplaats StrandLAB Almere en jeugdtheatergezelschap BonteHond. Samen maken we een  grote stap vooruit om de ‘culturele (zee aan) ruimte voor talent en experiment’ in Flevoland  duurzaam te ontwikkelen. 

Terug naar Berichten uit de sector