Webinar

Bekijk de webinar
YouTube

We schoven aan tafel bij NITE en gingen in gesprek over collectief werken en coproduceren. We vroegen ze: Hoe is het om met verschillende organisaties samen te werken aan één voorstelling? Hoe werkt dat precies in de praktijk met afspraken vastleggen? Wie draagt welke verantwoordelijkheid? Lukt het altijd om de artistieke wensen en de zakelijke realiteit met elkaar te verbinden? Wat zijn de knelpunten van collectief werken, wat zijn de pluspunten?

NITE is een beweging die geïnitieerd is door het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag.  NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. Samen maken zij tenminste één grote zaal productie per jaar die door Nederland en Vlaanderen op tournee gaat.  Ze vormen een interdisciplinair ensemble van acteurs, dansers en musici.
NITE spreek je uit als “All NIGHT long” ” Dance the NIGHT away” of gewoon zoals het Groningse woord voor niet; nait.

Grenzeloos ensemble
Alle leden van het ensemble en de artistiek leiders onderschrijven het NITE Manifest. NITE heeft een ensemble van dansers, acteurs en musici. Ieder ensemblelid excelleert in zijn of haar eigen discipline, maar staat open voor samenwerking. In de voorstellingen van NITE overheerst geen enkele discipline maar ontstaat een geheel nieuwe vorm, een theatervorm die groeit en evalueert naarmate het ensemble langer samenwerkt.

Je hebt geen instapniveau voor dit programmaonderdeel nodig.
Dit programmaonderdeel valt onder de doelstelling: leren/ inspireren


 


Terug naar Programma