Webinar

‘Theoretische inleiding Creative Producing’ door Rachel Feuchtwang
Bekijk de webinar
YouTube

Bekijk hier de Webinar: ‘Theoretische inleiding Creative Producing’ van Creative Producer en docent Rachel Feuchtwang. 

Met de workshop willen we de relatief nieuwe term “Creative Producer” toelichten en het hebben over hoe een Creative Producer te werk gaat. Met een duidelijke visie als Creative Producer kom je sterker in je eigen ondernemerschap te staan. Het helpt je projecten op een creatieve én zakelijke manier te leiden en geeft je tools om beter samen te werken met andere professionals. 

Ook jij kan een Creative Producer worden (of je er verder in ontwikkelen). Je ontdekt het vanzelf tijdens deze workshop. 

Zoals we eerder schreven is deze workshop is al geweest, maar je kunt hier de opnames terug kijken.

Rachel Feuchtwang is al twintig jaar actief als creatief ontwikkelaar en producer van projecten en activiteiten in de voorhoede van de hedendaagse kunstpraktijk, binnen en buiten Europa. Sinds 2014 vormt ze samen met Boukje Schweigman de directie van theatergezelschap Schweigman&. Daarnaast is ze coach en gastdocent bij de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam (AHK), waar ze in 2012 samen met Gwenoële Trapman en Judith Wendel een eerste benchmarking onderzoek over creative producing maakte in de opmars naar het oprichten van de master opleiding DAS creative producing. 

Na haar studie Theaterwetenschappen aan de Bristol University werkte Rachel tot 1999 vanuit haar geboortestad London als associate producer samen met verschillende internationale kunstenaars, waaronder Blast Theory, Robert Lepage, La La La Human Steps, Pina Bausch en Robert Wilson. Met Michael Morris produceerde ze de internationale muziektheater-hit Shockheaded Peter. Na haar verhuizing naar Nederland werkte ze op het terrein van de internationale culturele relaties, zo was zij o.a. Hoofd Kunst van de British Council. Daarnaast bekleedde ze diverse beleids- en adviesfuncties bij Virtueel Platform en de denktank Kennisland en was zij adviseur bij het Amsterdam Fonds voor de Kunsten en het Fonds Podiumkunsten. Vanaf 2007 begon Rachel opnieuw als onafhankelijk producent in de podiumkunsten en werkte ze met o.a. Moti Roti, Duncan Speakman, Roos van Geffen, Dries Verhoeven en Edith Kaldor.

Terug naar Programma