Workshop

Platform Aanvang! organiseert deze dag ism met Festival Cement twee programma onderdelen: een Solidariteitsmiddag en ‘Het Goede Gesprek’.

Platform Aanvang! voert het gesprek over de toekomst van de podiumkunsten en strijdt voor meer solidariteit, kennisdeling en waardering voor de kunsten. Platform Aanvang! organiseert op woensdag 23 maart twee programma-onderdelen: een Solidariteitsmiddag en Het Goede Gesprek, waarbij we het hebben over theaterwerkers en hoe we onderhandelen.

Het Goede Gesprek: onderhandelen
In de ochtend organiseren we de eerste editie van Het Goede Gesprek, een nieuwe gesprekkenreeks over de manier waarop we in de sector met elkaar praten. Veel werkenden geven aan gesprekken waarin sprake is van ongelijke machtsverhoudingen als heel lastig te ervaren. Zowel met werkgevers en opdrachtgevers als makers en werkenden onder elkaar. Van het doen van een onderhandeling tot het geven van feedback. Op Festival Cement hebben we het over onderhandelen en de zakelijke gesprekken die je als theaterwerker in de sector moet voeren. Hoe ga je om met een ongelijke machtsverhouding tussen jou en degene die tegenover je zit? Hoe spreek je een goede prijs af? Welke zaken kun je opnemen in je contract? We delen deze ochtend gezamenlijk best en worst practices, gevolgd door een korte cursus onderhandelen waarvan de details later bekend worden gemaakt. Zo gaan we van een lastig gesprek, naar een goed gesprek! Door de aard van het programma is de capaciteit beperkt, dus wees er snel bij.

Dit is een live bijeenkomst op een locatie van Festival Cement in Den Bosch! Je kunt je aanmelden door de code AANVANGGESPREK22 in te voeren bij het bestellen van een ticket via de website van Cement. Deze workshop is voor actieve deelnemers en is gratis. Door de aard van het programma is de capaciteit beperkt, dus wees er snel bij! Ga naar: festivalcement.nl


Over Aanvang!
Platform Aanvang! voert het gesprek over de toekomst van de podiumkunsten en strijdt voor meer solidariteit, investering in en waardering voor kunst. Zie: Platform Aanvang! (tumblr.com)

Over Festival Cement
Festival Cement: Het Fundament is een aangepaste versie van het jaarlijkse Festival Cement, waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en performers kunt ontdekken. Het Fundament werd speciaal voor studenten en professionals opgezet, maar is vanwege de recente versoepelingen ook toegankelijk voor publiek. Het Fundament vindt plaats van 21 t/m 26 maart in ‘s-Hertogenbosch. Meer weten: festivalcement.nl

Terug naar Programma