Workshop

Marc Meijer

Op  het moment kampen we met veel onzekerheden: voorstellingsannuleringen ivm corona, lage kaartverkoop, energiekosten en personeelstekort/-uitval, etc. Hoe houd je daar rekening mee in je begroting voor het aankomende jaar en op de langere termijn? Zijn er creatieve manieren om die onzekerheden al financieel te tackelen door het slim in te begroten? Marc Meijer van OZCAR geeft een workshop over waar de kansen en waar de gevaren liggen bij het maken van een begroting in onzekere tijden. Hoe voorkom je dat je later voor financiële verassingen staat als zakelijk leider of creatief producent?

Over Marc Meijer
Marc is meer dan 20 jaar actief als zakelijk leider voor verschillende organisaties in de podiumkunsten. Van 2006 tot 2009 werkte hij als zakelijk directeur bij Het Veem Theater en van 2009 tot en met 2014 was hij als partner verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en financiën van theaterbureau Via Rudolphi. Hij heeft opleidingen gevolgd in TA, NLP en systemisch werken. In 2014 richtte Marc het bedrijf Ozcar op. Daarnaast is hij zakelijk leider van Stichting Boogaerdt/VanderSchoot.

Over Ozcar
De terugtrekkende overheid en de snel digitaliserende samenleving vragen om een nieuwe kijk op de bedrijfsvoering van culturele instellingen. Met krappe budgetten moet aan hoge prestatie eisen worden voldaan. Daardoor ontstaat meer behoefte aan betrouwbare management informatie en wordt steeds kritischer gekeken naar de rol van de financiële functie.
Ozcar verzorgd de hele financiële kant voor culturele organisaties. Ze verzorgen aangiften, kwartaalrapportages, project afrekeningen en de jaarrekening. Alle management rapportages zijn digitaal, actueel en dagelijks beschikbaar en ze bieden een overzichtelijke Ozcar-begrotingstool aan.
Leer hier meer over Ozcar.

Wil je leren van een professional? Inschrijven voor de online workshop (ZOOM) kan via het aanmeldformulier. Reden van aanmelding is een verplicht aanmeldonderdeel.
Datum: 1 februari 2023
Tijd: 15:30-17:00 uur

Het instapniveau voor dit programmaonderdeel is: medium gevorderd
Dit programmaonderdeel valt onder de doelstelling: leren

Onderwerpen:
Terug naar Programma