Workshop

Marc Meijer

Ozcar is een organisatie die voor vele culturele organisaties de financiële kant regelt. Met een bak aan ervaring neemt Marc Meijer van Ozcar ons mee in de wereld van een begroting maken. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een begroting voor de podiumkunstensector?
Waar moet je rekening mee houden? Het wordt een interactieve workshop, waarbij er ruimte is voor je eigen knelpunten en vragen.
De online workshop is op 31 mei van 15:00-17:00 uur (ZOOM).

We gaan met een aantal vragen aan de slag zoals bijvoorbeeld:
Wat is het verschil tussen een begroting voor een projectsubsidie en meerjarige subsidie? Welke backoffice kosten kun je op een slimme manier meenemen in het samenstellen van je begroting. Hoe kun je een performer die ook de marketing doet op de juiste manier begrootten? Wat mag je rekenen voor sejour en reiskosten? Kortom; ‘Hoe maak ik een goede begroting?’.

De workshop is als volgt opgebouwd:
1. bespreken voorbeeldbegrotingen project- en meerjarige begroting
2. het maakproces/ontwerp van een begroting
3. welke kosten neem je mee in de begroting voor een subsidieaanvraag?

Over Ozcar
De terugtrekkende overheid en de snel digitaliserende samenleving vragen om een nieuwe kijk op de bedrijfsvoering van culturele instellingen. Met krappe budgetten moet aan hoge prestatie eisen worden voldaan. Daardoor ontstaat meer behoefte aan betrouwbare management informatie en wordt steeds kritischer gekeken naar de rol van de financiële functie.
Ozcar verzorgd de hele financiële kant voor culturele organisaties. Ze verzorgen aangiften, kwartaalrapportages, project afrekeningen en de jaarrekening. Alle management rapportages zijn digitaal, actueel en dagelijks beschikbaar en ze bieden een overzichtelijke Ozcar-begrotingstool aan.
Leer hier meer over Ozcar.

Over Marc Meijer
Marc is meer dan 20 jaar actief als zakelijk leider voor verschillende organisaties in de podiumkunsten. Van 2006 tot 2009 werkte hij als zakelijk directeur bij Het Veem Theater en van 2009 tot en met 2014 was hij als partner verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en financiën van theaterbureau Via Rudolphi. Hij heeft opleidingen gevolgd in TA, NLP en systemisch werken. In 2014 richtte Marc het bedrijf Ozcar op. Daarnaast is hij zakelijk leider van Stichting Boogaerdt/VanderSchoot.

Wil je leren van een professional? Inschrijven voor de online workshop (ZOOM) kan via het aanmeldformulier. Reden van aanmelding is een verplicht aanmeldonderdeel.

Het instapniveau voor dit programmaonderdeel is: beginnend
Dit programmaonderdeel valt onder de doelstelling: leren

Terug naar Programma