Workshop

‘De zoektocht naar balans tussen het zakelijke en artistieke’ door Theater Rotterdam

Hoi, op woensdag 30 juni organiseren wij de online webinar: “Hoe meerstemmig is Theater Rotterdam?” met Walter Lighthart en Alida Dors.

 

Met algemeen directeur Walter Ligthart en artistiek directeur Alida Dors  (Theater Rotterdam)

De twee directeuren van Theater Rotterdam – algemeen directeur Walter Ligthart en artistiek directeur Alida Dors – reflecteren op de samenwerking tussen de artistieke en de zakelijke kant in de podiumkunsten.

Met de komst van Alida Dors vormt de artistieke visie weer het hart van de organisatie. Centrale principes van deze artistieke visie zijn meerstemmigheid, gedeeld eigenaarschap en multi perspectiviteit. De artistieke vragen van de makers zijn leidend voor de gehele werking van de organisatie, doordat ze worden doorvertaald naar de vier kernprocessen: programmeren, produceren, talentontwikkeling en educatie. Maar hoe werkt dat dan in de praktijk, welke stappen zetten we?

In een interactief vraaggesprek met kunstfilosoof Jappe Groenendijk spreken beide directeuren openhartig over de onderlinge samenwerking en de organisatieontwikkelingen[of cultuuromslag?]bij Theater Rotterdam.

Walter Ligthart is sinds 2018 algemeen directeur van Theater Rotterdam. Voorheen was hij directievoorzitter van Het Nationale Theater, waar hij de succesvolle fusie leidde van de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en het Nationale Toneel tot Het Nationale Theater. Eerder was hij partner bij Twynstra Gudde en werkzaam als adviseur en interimmanager in de culturele sector.

Alida Dors is sinds 2020 artistiek directeur van Theater Rotterdam. Zij is choreograaf, theatermaker, socioloog en een van de pioniers van de hiphopdans in Nederland. In 2004 richtte zij samen met Bryan Druiventak hiphopschool Solid Ground Movement op. In 2011 startte zij haar eigen dansgezelschap BackBone. Sinds 2015 is zij als maker verbonden aan achtereenvolgens Productiehuis Rotterdam en Theater Rotterdam.

  • Datum: woensdag 30 juni
  • Tijd: 10.00-11.00
  • Locatie: via Zoom

Wil jij meer weten over de samenwerking tussen de artistieke en de zakelijke kant in de podiumkunsten en de verschillen tussen beiden rollen?  Sluit dan aan bij deze webinar via Zoom.

Er zijn slechts 15 plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang. Aanmelden kan door te mailen naar: priscilla.macintosh@napk.nl

Terug naar Programma