Workshop

Marcel de Zwaan
Meld je aan

  Toegankelijkheids- en inclusie opties


  Houd mij op de hoogte van NAPK start

  * verplichte velden  In deze live Workshop krijg je een stoomcursus ‘Intellectueel eigendom & auteursrecht’ van Marcel de Zwaan.
  Wat is intellectueel eigendomsrecht en hoe krijg je ermee te maken in de podiumkunsten? Welke afspraken zijn belangrijk om vast te leggen om eigen werk en werk van anderen te beschermen tegen gebruik door anderen? Is de ingehuurde componist de eigenaar van de muziek, of liggen de rechten bij het gezelschap?

  Er is ruimte om eigen casussen te bespreken; deze kun je inbrengen via het aanmeldformulier.

  Over Marcel de Zwaan
  Marcel is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en mediarecht. Marcel was partner bij Houthoff en werkte eerder bij het Holland Festival.
  Marcel heeft veel ervaring in de advies- en de procespraktijk en was onder meer betrokken bij grensverleggende zaken zoals de introductie van gratis internet (Ilse/Wanadoo), van de databankbescherming (Telegraaf/ NVM) en van het volgrecht (Simonis & Buunk/Pictoright). Marcel publiceert en doceert regelmatig over onderwerpen op zijn vakgebied. Hij is voorzitter van de redactie van het tijdschrift voor auteurs-, media- en informatierecht (AMI), auteur van het boek “Geen beelden Geen nieuws” en onder meer lid van het bestuur van de Vereniging voor Auteursrecht, van De Groene Amsterdammer en van de stichting Khardzhiev. Naast advocaat is Marcel ook lid van het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA).

  Over Bremer & De Zwaan
  Bremer & De Zwaan is een advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, ondernemingsrecht, governance en media. 
  Vraagstukken op het gebied van het auteursrecht en ondernemingsrecht, de oneerlijke mededinging, het merken-, modellen-, handelsnamen- en het databankenrecht, behoren naast de advisering en ondersteuning bij fusies, overnames, insolventie, geschillen en samenwerkingsverbanden, toezicht- en zeggenschapsvragen tot de dagelijkse praktijk van het kantoor.

  Aanmelden
  Wanneer: maandag 19 juni
  Tijd: 15:00-17:00* uur
  Locatie: A-lab, Overhoeksplein 2, 1031 KS, Amsterdam@ studio Kaleidoscope.
  Bereikbaarheid: loopafstand vanaf vanaf station Amsterdam Centraal (oversteken met de pont)

  Meld je aan en stuur je leervragen in via het aanmeldformulier!
  *Aansluitend zal er een borrel plaatsvinden tot 18:00 uur om te netwerken met nieuwe en gevestigde zakelijk leiders uit het werkveld!

  Aanmelden = aanwezig zijn. We bieden ons programma gratis aan om kennis zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Echter kost dat tijd en geld. Wanneer je je aanmeldt wordt er ook verwacht dat je aanwezig bent. Zo kunnen we onze programma’s gratis houden.

  Leeslijst
  Wat is portretrecht?
  Wat is intellectueel eigendomsrecht?
  Wat is auteursrecht?

  Het instapniveau voor dit programmaonderdeel is: medium gevorderd
  Dit programmaonderdeel valt onder de doelstellingen: informeren

  Terug naar Programma