Workshop

Marcel de Zwaan

In deze live Workshop krijg je een stoomcursus ‘Intellectueel eigendom & auteursrecht’ van Marcel de Zwaan.
Wat is intellectueel eigendomsrecht en hoe krijg je ermee te maken in de podiumkunsten? Welke afspraken zijn belangrijk om vast te leggen om eigen werk en werk van anderen te beschermen tegen gebruik door anderen? Is de ingehuurde componist de eigenaar van de muziek, of liggen de rechten bij het gezelschap?

Er is ruimte om eigen casussen te bespreken; deze kun je inbrengen via het aanmeldformulier.

Over Marcel de Zwaan
Marcel is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en mediarecht. Marcel was partner bij Houthoff en werkte eerder bij het Holland Festival.
Marcel heeft veel ervaring in de advies- en de procespraktijk. Bij Bremer & De Zwaan adviseert hij theater-, muziektheater- en dansgezelschappen en -instellingen, producenten, auteurs, regisseurs en uitvoerend kunstenaars, componisten en tekstschrijvers. Marcel publiceert en doceert regelmatig over onderwerpen op zijn vakgebied. Hij zit in de redactie van het tijdschrift “Auteursrecht” en is naast advocaat lid van het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA).

Over Bremer & De Zwaan
Bremer & De Zwaan is een advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, ondernemingsrecht, governance en media. 
Vraagstukken op het gebied van het auteursrecht en ondernemingsrecht, de oneerlijke mededinging, het merken-, modellen-, handelsnamen- en het databankenrecht, behoren naast de advisering en ondersteuning bij fusies, overnames, insolventie, geschillen en samenwerkingsverbanden, toezicht- en zeggenschapsvragen tot de dagelijkse praktijk van het kantoor.

Aanmelden
Wanneer: maandag 19 juni
Tijd: 15:00-17:00* uur
Locatie: A-lab, Overhoeksplein 2, 1031 KS, Amsterdam@ studio Kaleidoscope.
Bereikbaarheid: loopafstand vanaf vanaf station Amsterdam Centraal (oversteken met de pont)

Meld je aan en stuur je leervragen in via het aanmeldformulier!
*Aansluitend zal er een borrel plaatsvinden tot 18:00 uur om te netwerken met nieuwe en gevestigde zakelijk leiders uit het werkveld!

Aanmelden = aanwezig zijn. We bieden ons programma gratis aan om kennis zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Echter kost dat tijd en geld. Wanneer je je aanmeldt wordt er ook verwacht dat je aanwezig bent. Zo kunnen we onze programma’s gratis houden.

Leeslijst
Wat is portretrecht?
Wat is intellectueel eigendomsrecht?
Wat is auteursrecht?

Het instapniveau voor dit programmaonderdeel is: medium gevorderd
Dit programmaonderdeel valt onder de doelstellingen: informeren

Terug naar Programma