Brandstof

Fotocredit: Boy Hazes

Gezelligheid, kennis delen en vooral veel connecties leggen. Dat stond dinsdag 5 juli centraal tijdens de borrel die speciaal georganiseerd was voor alle deelnemers van het Roadie programma. De borrel vond plaats bij IJcatcher in Amsterdam.

Connecten en kennis delen

Tijdens de borrel werd het ook weer duidelijk; wat werken er toch fantastische mensen in deze sector en wat hebben ze een kennis. Alle Roadies en START-ers hebben een andere achtergrond en nemen hun eigen ervaringen met zich mee. Om dat te zien samensmelten tijdens zo’n borrel is erg inspirerend. Zo waren er ook een aantal zakelijk leiders die erachter kwamen dat ze aan dezelfde projecten hebben gewerkt, maar bijvoorbeeld in andere jaren. “Merkte jij ook dat? Hoe heb jij dat dan gedaan? Werkt die daar nu nog steeds?” Dat zijn natuurlijk leuke dingen om het met elkaar over te hebben. Daarnaast waren er ook veel Roadies die elkaar al een keer hadden ontmoet maar nooit echt de tijd hadden om met elkaar te kletsen. Ook voor hen was dit een mooie ervaring om hun netwerk uit te bereiden.

Ervaringen met het Roadie programma

Iedereen die ik sprak, zowel die Roadies als de START-ers, waren erg enthousiast over het Roadie programma. Iedereen had inmiddels al minimaal twee sessies gehad en daar zijn volgens de START-ers hele handige tips en mooie samenwerkingen uit gekomen. De één heeft specifiek tips gekregen over subsidieaanvragen terwijl de ander zo’n beetje alle ins en outs van zakelijk leider wilde weten. Er was mogelijkheid om alles wat je wilde te vragen en volgens de START-ers komt hulp soms uit de vreemdste hoeken. Al met al was dit absoluut een geslaagd Roadie traject en was de borrel de kers op de taart.

Deze blog is geschreven door Sybren Horlings.


Over het Roadie programma

Vanaf januari tot september 2022 worden er 19 START-ers begeleid door een roadie. Een roadie is een professional uit de podiumkunstensector en tevens trouw lid van NAPK, met veel werkervaring en kennis van zakelijk leiderschap. De roadie stelt zichzelf beschikbaar om in drie sessies van anderhalf uur te luisteren naar, kennis te delen met en een inspiratie te zijn voor de START-er. Zodat de roadtrip door het werkveld met kuilen, omleidingen en nieuwe ontdekkingen iets minder solo aanvoelt.

Wil jij je aanmelden voor het volgende Roadie programma? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gesteld van de open call!

Terug naar Brandstof