Overig

Voorstelling NBprojects. Fotocredits: Anja Beutler

Tijdens een NAPK Uitgelicht krijgen de veelzijdige werkpraktijken van de NAPK-leden een podium. We bieden verdiepende informatie over actuele onderwerpen die spelen binnen de vereniging en het werkveld, zoals de thema’s: sociale veiligheid, duurzaamheid, diversiteit & inclusie, internationalisering en digitalisering. Tevens is NAPK Uitgelicht een moment om ervaringen en kennis uit te wisselen met je collega’s in de podiumkunstensector, nieuwe mensen te ontmoeten en samenwerking te versterken.

Als projectcoördinator innovatie internationalisering voor gezelschappen Nicole Beutler Projects, Silbersee en Ulrike Quade Company deed Jimmy-Pierre de Graaf de afgelopen twee jaar een onderzoek naar hoe we een duurzame internationale praktijk kunnen realiseren. Hij sprak met een 20+ tal internationale programmeurs van verschillende podia, festivals en regio’s over wederkerigheid, de complexiteit van programmeren en hun gatekeepersrol. Daarnaast dook hij in de digitale mogelijkheden en kunstvormen, de verschillende perspectieven op duurzaamheid en onderzocht wat lokale thema’s universeel maken en vice versa. @jpjdegraaf zijn onderzoek is de aanleiding voor deze NAPK Uitgelicht.

Tijdens deze NAPK Uitgelicht richten we ons op drie overkoepelende vragen. Staan we open voor een werkelijk nieuwe vorm van internationaal werken? Hoe kunnen we nog meer bewustzijn creëren op thema’s die onlosmakelijk verbonden zijn met een internationale werkpraktijk? Welke kerndoelen proberen we als sector te bereiken met over de grens spelen en welke stappen zijn daar voor nodig?

We starten de bijeenkomst met Jimmy-Pierre die een samenvatting van de bevindingen uit zijn onderzoek deelt.
Daarna gaat Jimmy-Pierre in gesprek met een aantal internationale programmeurs waarbij zij hun visie op internationaal programmeren delen, best practices worden besproken en kennis wordt uitgewisseld met het publiek. Vervolgens gaan we middels een werksessie met alle aanwezigen aan de slag met de vraag: Welke stappen moet de sector nog zetten voor een écht duurzame & innovatieve internationale werkpraktijk? De bijeenkomst wordt afgesloten met een uitwisseling van de opgehaalde informatie uit de verschillende werksessie-groepen.

Deze bijeenkomsten is gratis toegankelijk voor iedereen uit de podiumkunstensector. Aanmelden is gratis en kan via deze link: NAPK Uitgelicht | innovatie internationalisering Tickets, di, 31 okt. 2023 om 14:00 | Eventbrite

Terug naar Programma