Navigatie sector

Bij Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) vind je alles over digitale transformatie in de cultuursector. DEN doet onderzoek, verzamelt ervaringsverhalen en creëert trainingsprogramma’s. Hiermee kun jij de kansen van digitalisering optimaal benutten binnen jouw organisatie.

Cultuurloket DigitALL helpt culturele instellingen met het inzetten van nieuwe technologie om het publieksbereik te verrijken en vergroten. Ze doen dit niet alleen met het toekennen van ontwikkel- en projectbijdrages, maar ook door het vergroten van kennis en vaardigheden. Er komt veel kijken bij digitale ontwikkeling, niet alleen op technisch gebied, maar ook voor wat betreft bedrijfsvoering, leiderschap, wetgeving, en publieksonderzoek.

Er wordt in Nederland veel theater en muziek gemaakt van een hoog kwalitatief niveau. Van veel van die voorstellingen en concerten bestaan beeld- of geluidsopnames. Daarnaast zijn er programmaboekjes, bladmuziek, recensies, registraties, foto’s en andere blijvende herinneringen aan al die prachtige podiumkunst. Podiumkunst.net heeft een overzicht van tools, tips, trainingen en meer verzameld om samen de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend te houden. Zo organiseren ze oa de gratis Webinar-reeks Archiveren voor Dummies in samenwerking met CEMPER.

Steeds meer theatermakers spelen op het podium met de visuele en technologische cultuur van nu en gebruiken daarvoor nieuwe en oude technologie. Die technologie kan op het podium alleen betekenis krijgen als die vanaf de conceptfase betrokken wordt in de ontwikkeling. Het Performance Technology Lab geeft makers die ruimte. Technologiebedrijven en ontwikkelaars hebben behoefte aan de verbeelding en creativiteit van kunstenaars. In het Performance Technology Lab testen ze samen nieuwe apparatuur, ontdekken andere artistieke en functionele effecten en ontwikkelen nieuwe toepassingen.
Terug naar Navigatie sector