Navigatie sector

Bij Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) vind je alles over digitale transformatie in de cultuursector. DEN doet onderzoek, verzamelt ervaringsverhalen en creëert trainingsprogramma’s. Hiermee kun jij de kansen van digitalisering optimaal benutten binnen jouw organisatie.

Cultuurloket DigitALL is een nieuw loket voor culturele instellingen die hun publieksaanbod of contact met het publiek willen versterken door inzet van digitale technologie. Tijdens de coronacrisis hebben hebben ze gezien dat online cultuuraanbod en online communicatie veel te bieden heeft, niet als vervanging van live/fysiek en offline maar als blijvende aanvulling. Cultuurloket DigitALL helpt culturele instellingen om de kansen die digitale technologie biedt, te blijven verzilveren. Om door te ontwikkelen wat de afgelopen jaren is ontdekt en ontwikkeld. En met name: om het publiek een geweldige ervaring te bieden, om nieuw en meer divers publiek te kunnen bereiken en om het contact met het publiek te versterken.

Er wordt in Nederland veel theater en muziek gemaakt van een hoog kwalitatief niveau. Van veel van die voorstellingen en concerten bestaan beeld- of geluidsopnames. Daarnaast zijn er programmaboekjes, bladmuziek, recensies, registraties, foto’s en andere blijvende herinneringen aan al die prachtige podiumkunst. Podiumkunst.net heeft een overzicht van tools, tips, trainingen en meer verzameld om samen de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend te houden. Zo organiseren ze oa de gratis Webinar-reeks Archiveren voor Dummies in samenwerking met CEMPER.

Steeds meer theatermakers spelen op het podium met de visuele en technologische cultuur van nu en gebruiken daarvoor nieuwe en oude technologie. Die technologie kan op het podium alleen betekenis krijgen als die vanaf de conceptfase betrokken wordt in de ontwikkeling. Het Performance Technology Lab geeft makers die ruimte. Technologiebedrijven en ontwikkelaars hebben behoefte aan de verbeelding en creativiteit van kunstenaars. In het Performance Technology Lab testen ze samen nieuwe apparatuur, ontdekken andere artistieke en functionele effecten en ontwikkelen nieuwe toepassingen.
Terug naar Navigatie sector