Navigatie sector

Een eigen onderneming starten, stichting oprichten of een BV beginnen? De KvK (Kamer van Koophandel) heeft als slogan: ondernemen is stappen maken. Zij helpen je met informatie, tools en persoonlijk advies.

ZZPstart.nl is opgericht door bevriende ondernemers uit Den Haag die bij het oprichten van hun eigen onderneming verschillende vragen hadden. Ze ontdekten dat er al een groot aantal websites bestaat voor ondernemers, maar dat die op lang niet alle vragen een antwoord hebben. Het doel van ZZPStart.nl is om alle aspecten die bij het ondernemerschap komen kijken onder de loep te nemen en om de informatie helder en duidelijk te communiceren. Zo proberen ze ervoor te zorgen dat zzp’ers met hun onderneming een vliegende start kunnen maken!

Beroepkunstenaar.nl is een kennisbank met praktische informatie over het starten en ontwikkelen van een duurzame beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. Voor uitvoerende, scheppende en docerende kunstenaars van verschillende disciplines, voor ondersteunende beroepen en voor erfgoedspecialisten.

Platform ACCT (Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst) is een initiatief van het complete werkveld. Ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Gedragen door de belangrijkste culturele organisaties in Nederland. En opgericht met maar één doel: het verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector. Zij willen daarvoor vier stappen zetten: een structurele sociale dialoog tussen werkverleners en werkenden op gang brengen. Betere verdienmogelijkheden voor de sector creëren. Permanente professionele ontwikkeling mogelijk maken. En behoorlijke arbeidsvoorwaarden voor alle werkenden realiseren. Daarbij ben jij een essentiële factor. Want een sterke arbeidsmarkt creëren we met z’n allen. Werknemers, zzp’ers, ondernemers, brancheverenigingen, belangenorganisaties, overheden. DigiPACCT is hét platform voor HR en arbeidsvoorwaarden voor iedereen met HR-taken in de culturele en creatieve sector.

Op zoek naar geld voor een project, product of herstel van je onderneming? Wanneer je voor de crisis een gezond bedrijf had, kan een lening helpen om ook nu te blijven ondernemen en nieuwe inkomsten te genereren. Cultuur+Ondernemen heeft verschillende leningen passend voor ondernemers en culturele organisaties. Klik hier voor alle info, het is mogelijk om een gratis oriëntatiegesprek aan te vragen.

Terug naar Navigatie sector